Signum Travel

_

Signum travel je mlada turistička agencija osnovana s ciljem da turistima na najbolji mogući način prikaže prirodne ljepote Sinjskog i Cetinskog kraja.

Bogata lokalna gastronomska ponuda, obilje kulturnih i tradicijskih znamenitosti, prirodne ljepote te dugogodišnja povijet koja barem na trenutak oživi prilikom razgledavanja svega navedenog, je upravo ono što ovaj kraj čini jedinstvenim i posebnim.

Možemo Vam ponuditi različite programe uz stručno turističko vođenje, a sve u dogovoru s Vama i prema Vašim individualnim željama, slobodnom vremenu, broju osoba ili nekim drugim zahtjevima.

Obratite nam se s povjerenjem.

Sinjska alka

_

Sinjska alka je viteška igra koja se održava svake godine, i to prve nedjelje u mjesecu kolovozu u čast zaštitnici Sinjana, Gospi Sinjskoj zbog pobjede nad Turskim osvajačima. Za alkarske svečanosti pripreme počinju četiri mjeseca prije Alke, kad se uvježbavaju alkari i konji. Oko 15 dana prije Alke počinju takozvane prove alkara na alkarskom trkalištu gdje se alkari pripremaju za svečanosti na dan Alke. Prema prastarim običajima prije same Alke se održavaju i dvije generalne probe: Bara (dva dana prije Alke) i Čoja (jedan dan prije Alke). Na dan Alke se rano ujutro s tvrđave Stari grad oglašavaju mačkule dok u isto vrijeme gradska glazba prolazi glavnim ulicama grada i svira budnicu. Cijeli grad je okićen i ukrašen zastavama i cvijećem. Može se reći kako je ovo dan kad u ovom gradiću zaista oživi njegova dugogodišnja povijest.

Sinj

_

U dolini rijeke Cetine, podno Kamešnice, smješten je grad Sinj. Središte je Sinjske, a samim tim i Cetinske krajine. Administrativno pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji. Nalazi se na 320 metara nadmorske visine i ima kontinentalnu klimu. Sa svojim prirodnim ljepotama i bogatom poviješću svakako se ističe među ostalim gradovima u Dalmatinskoj zagori.

Utvrda Kamičak

_

Utvrda Kamičak sagrađena je 1712. godine na brežuljku u samom središtu grada Sinja, odakle se pruža prekrasan pogled na grad. Na vrhu utvrde nalazi se kula sa satom koja je nekad davno služila kao promatračnica s koje se promatralo Sinjsko polje. U kulu je ugrađena i ura koja je povezana sa zvonom na vrhu. Na vrhu zvona upisano je još na latinskom A fulgore et tempestate libera nos Domine iliti Od groma i zla vremena oslobodi nas Gospodine, povlačeći time staro narodno vjerovanje da zvonjava zvona rastjeruje nevremenske oblake i tuče.

Stari Grad

_

Stari grad su ostaci srednjovjekovne tvrđave na uzvišenju iznad grada Sinja, od koje i nije mnogo ostalo. Međutim, crkva koja je 1887. Godine sagrađena na samom vrhu brda je savršeno očuvana te je simbol zavjeta, saveza i odanosti naroda Cetinske krajine prema svojoj svetici zaštitnici, Gospi Sinjskoj. Uz samu crkvu na vrhu Starog grada se od 2008. Godine nalazi i brončani kip Gospe Sinjske, koji je djelo akademskog kipara Josipa Marinovića.

Kontaktirajte nas

_

Čitamo i odgovaramo na sve primljene upite

URED

Ulica Alkarsko trkalište 5,
21230 Sinj, Croatia

UPIT TELEFONOM

Mobitel: +385 98 945 4365

Telefon: +385 21 545 725

UPIT EMAILOM

Email: info@signumtravel.hr